Beacon One – Triple A vulnerability management

Veel organisaties onderschatten het risico van een slechte informatiebeveiliging, en overschatten de mate waarin ze hun informatiebeveiliging op orde hebben óf in staat zijn om deze op orde te brengen. De gedachte dat een virusscanner en een firewall voor voldoende veiligheid zorgen, is niet meer van deze tijd. De digitale dreiging neemt al jaren toe en blijft dat doen. Cybercrime is wereldwijd inmiddels lucratiever dan drugshandel.

Informatiebeveiliging is een niet te negeren factor voor elke organisatie die het belang van een betrouwbare informatievoorziening onderschrijft. Door een continu veranderende dreiging én IT-omgeving kunnen zich op ieder moment nieuwe risico’s manifesteren. Stilstaan heeft een onmiddellijke toename van informatiebeveiligingsrisico’s tot gevolg.

Daarom is het belangrijk dat organisaties zorgen dat ze bijblijven door kwetsbaarheden in hun IT-omgeving met gepaste prioriteit aan te pakken. Beacon One helpt door kwetsbaarheden op te sporen en te adviseren over hoe ze verholpen kunnen worden.

Hoe werkt het?

Dagelijks worden kwetsbaarheden binnen uw IT-omgeving in kaart gebracht. Wij gebruiken hiervoor verschillende tools variërend van specialistische software tot zelfgemaakte scripts. Met een overeengekomen frequentie (bijvoorbeeld maandelijks) ontvangt u een rapport met de aangetroffen kwetsbaarheden. Stuiten wij tussentijds op een ernstige kwetsbaarheid, dan nemen we eerder contact met u op.

Iedere bevinding wordt voorzien van een concreet verbeteradvies, en door aan te sluiten op uw interne processen kunnen wij uw medewerkers helpen om verbeteringen met de juiste prioriteit aan te pakken. Daarnaast kijken we ook naar trends. Uw interne (beheer)processen dienen een veilige informatievoorziening te garanderen. Door voortdurend te kijken naar het resultaat van deze processen, kan worden vastgesteld of deze goed functioneren. Om deze reden is elk rapport voorzien van een trendgedeelte waarin u kunt zien hoe het aantal kwetsbaarheden in uw organisatie zich ontwikkelt. Wij helpen u graag bij het optimaliseren van uw interne processen zodat u in toenemende mate succesvol wordt in het beheersen van uw risico’s.

Relevante steekwoorden

Betrouwbare informatievoorziening, informatiebeveiliging, kwaliteitsaspect, periodiek inzicht, IT-omgeving, concrete verbeteradviezen, midden en klein bedrijf, kwetsbaarhedenscan, vulnerability management, vast bedrag per maand, ondersteuning bij implementatie.


Zie www.beacon-one.nl voor meer informatie.


Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking!